marți, 2 noiembrie 2010

esti penal rau,ba!

ba, deci daca te trezesti neata asa si dupa ce te scarpini in cur si pantre dinti si-ti sorbi cafeaua cu mami si tati in bucatarie, esti penal rau ma, daca te doare-n paispe ca se naruie lumea in juru tau, esti penal rau ba ca te-ntere numa da viata ta aia penala ,poate da ce-o mai defecat guta pe tarabe sau ba! si mai rau si mai penal esti daca te crezi intelectual da nu citesti nici macar o carte  in 10 ani, da ba penalule,tu! care te duci la serviciu asa si te intorci si te pierzi in fata tvului si te uiti la stiri si la reclame la masini si-ti numeri banutii ca masina aia e viata ta, da aia ba penalule care sta in fata blocului de florile marului ca sa ai si tu, nah, ca toti bengosii au. si ma, poate ai prunci de hranit s-atunci ii retardizezi si pe ei cretinule, ii bagi in buda, sau poate ei is mai destepti ca tine ma penalule si poate lor nu le place manelele sau popularele sau muzica pe care o asculta verisoara aia tocilara sau ma! si mai rau ca n-ai prunci, n-ai nicio gacica si-ti curg balele dupa toate proastele care te-ar lasa sa-ti bagi pula-n ele...doamne, cat de penal esti da cat de smenar si dastept te crezi, si poate tu nu formulezi astfel propozitiile, poate tu chiar crezi ca lumea e mai buna datorita tie, dar tin sa-ti spun un secret, nu , nu-i adevarat si nu esti cu nimic mai bun chiar daca ai o slujba buna, nu ajuti pe nimeni cu nimic daca tot aici ai ramas , stagnezi in acelasi punct mort si prins intr-o bucla de timp si tin sa-ti mai zic ca nu ajunge sa injuri politicienii, sa tii cu unii sau cu altii, sa te uiti la meciuri de fotbal din patriotism si sa promovezi traditia micilor si a berii. Nu-ti mai bate gura de pomana si misca-ti fundu ala puturos de pe scaun si daca inca nu ai cum sa faci ceva concret, fa bine si pune mana pe o carte, pana mori poti sa te destepti, inca poti sa faci ceva ca sa-ti schimbi tiparele, deschide bine ochii, m-ai inteles?
din pacate, stiu ca n-o sa ajunga la tine, si nu ai cum sa citesti asta pentru ca deja ti-ai inceput ziua aia trasa la xerox si....esti penal rau, ba! si tot asa o sa ramai, tu si 90% din populatia Romaniei

Un comentariu:

  1. e bine ca incepi sa-ti dai frustrarile pe fata si ca nu le lasi sa fiarba inauntru. exteriorizarea ajuta. totusi, nu m-as increde in carti cu atata orbire, dintr-un motiv: tot ce e suport informational e perisabil, se uzeaza moral la un anumit punct si e la fel de usor de atins de "raul" care contamineaza lumea si pe care il observi si tu. lumea nu se imparte in filologi si "restul lumii". categoria filologilor e bine ascunsa si uniformizata printre alte zeci de categorii de intelectuali. a citi e util, dar exista stiinte in care textul ocupa o pondere mai redusa, vasta majoritate a preocuparii indivizilor implicati fiind de natura matematica, geometrica, artistica, vizual-cognitiva, psihologica, sociala etc...Faptul ca doar 10 sau sub 10% din populatia Romaniei (cred ca cifra e totusi mare) sunt filologi si umanisti nu e sursa declinului lumii...Am o parere buna despre tine si imi place sa cred ca ai vederi mai largi, care depasesc copertile unei carti. Iti doresc succes in salvarea lumii si daca ai nevoie de ajutor anunta-ma...Te ajut cu cea mai mare placere :)Iti doresc o zi mai mult decat placuta. Spor la citit.

    RăspundețiȘtergere